با کلیک روی این پیوند میتوانید روش تثلیث زاویه با استفاده از کاغذوتا را مشاهده کنید.
با کلیک روی این پیوند میتوانید روش تثلیث زاویه با استفاده از کاغذوتا را مشاهده کنید.
با توجه به اینکه آزمون میانترم هندسهٔ مقدماتی روز پنجشنبهٔ این هفته است، لذا آزمونک مربوط به تکلیف نوروزی هفتهٔ آینده برگزار میگردد. تکلیف نوروزی هندسه (ساخت پنج حجم افلاطونی) در چهارشنبه همین هفته باید تحویل داده شود.
نسبت طلایی (golden ratio) و عددهای فیبوناچی (fibonacci numbers) از جمله موجودات ساده، زیبا و معروف دنیای ریاضیات هستند. برای آشنایی میتوانید مقالههای زیر را مطالعه کنید.
چند سالی از اختراع پرینترهای سهبعدی میگذرد. با استفاده از این پرینترها و عددهای فیبوناچی مجسمههایی ساختهاند که با چرخاندن آنها میتوانید تصویرهای زیبایی را مشاهده کنید. برای مشاهده یا دانلود فیلم بر روی تصویر کلیک کنید.
در مقالهٔ زیر نیز توضیحات بیشتری دربارهٔ این مجسمهها داده شده است.
http://blogs.discovermagazine.com/d-brief/2015/01/16/spinning-3-d-printed-sculptures
کتاب خودآموز هندسهٔ ۱، صفحههای ۱۳۱ تا ۱۳۳، تمرینهای ۱ تا ۱۷
تکلیف کوچک این هفته را از اینجا بردارید. پاسخها را خوشخط، خوانا و با توضیح کامل در دفتر خود تحویل دهید.
برای جلسهٔ آینده ۶ ترسیم را باید انجام دهید. این ترسیمها همه دارای یک دادهٔ مشترک هستند (b-c)، پس سعی کنید ابتدا ترسیم را با فرض اینکه انجام دادهاید تحلیل کنید و سپس با بهدست آوردن دادههای جدید و ترسیم مثلث کمکی مساله را حل کنید.
از این پس بعضی از تکلیفهای خود را باید از طریق نرمافزار آنلاین دراپباکس (dropbox) ارسال کنید. خوبی این روش آسانتر بودن آن بهنسبت رایانامه (ایمیل) است. روش استفاده از دراپباکس در اینجا توضیح داده شده است. متن آن را بخوانید و بهدقت عمل کنید.
نکتههای زیر در فایل هم آمده است که برای تاکید بیشتر در اینجا تکرار میکنم.
اگر موفق به انجام چهار ترسیم آخر تکلیف این هفته نشدهاید میتوانید از کمی محاسبهٔ جبری استفاده کنید. این محاسبه کار شما را خیلی راحت خواهد کرد. میبینید که گاهی یک محاسبهٔ جبری ساده یک بنبست هندسی را در هم میشکند!
برای دریافت راهنمایی اینجا کلیک کنید.
حالا که از سفر کاشان برگشتهاید شاید بعضی از شما علاقه داشته باشد در مورد یک ریاضیدان مشهور اهل این شهر بیشتر بداند. مقالههای زیر را در مورد غیاثالدین جمشید کاشانی پیدا کردهام.
در مقالهٔ اول با زندگینامهٔ او آشنا خواهید شد. همچنین اطلاعات و عکسهایی دربارهٔ رصدخانهٔ سمرقند را میتوانید در آن مطالعه کنید.
مقالهٔ دوم دربارهٔ معماری ایرانی است و روشهای هندسی که غیاثالدین با استفاده از آنها محاسبهها برای ساخت طاقها و گنبدها را انجام میداده است.
جایگاه غیاثالدین جمشید کاشانی در مکتب علمی سمرقند
خط طاقهای ایرانی براساس گفته غیاثالدین جمشید کاشانی (برای مطالعهٔ این مقاله باید در وبگاه آن ثبتنام کنید و مقاله را بهصورت آنلاین مطالعه کنید.)
و اما تکلیف...
برای این هفته ۸ ترسیم را باید در دفتر انجام دهید که میتوانید سوال را از اینجا دریافت کنید.
تکلیف این جلسه در ادامهٔ دو سوال از سوالهای آزمون پایانترم است.
سوال اول مربوط به همنهشتی مثلثها و سوال دوم مربوط به ترسیم است.
همانطور که در صورت سوال هم آمده است برخی از دانشآموزان باید ترسیمهای سوال اول را هم بهعنوان تکلیف انجام دهند.
تکلیف را خوانا و کامل در دفتر هندسه جلسهٔ آینده همراه خود داشته باشید.
برای دریافت تکلیف اینجا کلیک کنید.